Yrkessenteret produserer profesjonelle yrkesbåterbåter på bestilling.

Vi har erfaring med bygging av aluminium LC (Landing Craft) fra 2012. Det startet med en åpen 23 fots båt med bauglem, testet helt opp til Tromsø, med god omtale i Båtens Verden.

Siden har vi levert aluminiumsbåter fra 5 til 9,5 meter til utleiefirmaer, entreprenører, bønder, handicapene, stat og kommuner, fra Kristiansand til Senja. 

En båt ble sågar levert over 1200 m oppe i fjellheimen, med helikopter.

6 mm. skrog

Med ekstra forsterkning i baug

Våre båter er normalt bygget i hele 6 mm. Aluminiumsplater i skroget, med ekstra forsterkning i baugområdet for problemfri ferdsel opp i fjæresteinene. 

Båtene er helisolert, også motorene (påhengerne) vi installerer er isolert bort ifra skroget. ingen strøm fra batteri ut i skrog, for å minimalisere korrosjon. 

Skroget leveres ferdig med tunell til thruster.

Båtene leveres medknonsoll, styrehus, plassert slik kunden ønsker.

Samarbeide med Evoy for kunder som ønsker elektrisk motorisering, hvor Evoy tar seg av alle nødvendige søknader for støtte fra myndighetene.

Hybridmotor, diesel inboard eller outboard er også mulig.

Yrkessenteret produserer sine båter i Polen, hvor de har lang erfaring med aluminiumsbåter. Produktsjefen er en polsk ingeniør, som følger produksjonen til enhver tid. Produksjon kan løpende inspiseres på instagram.com/yrkessenteret hvor vi legger ut bilder fortløpende.

TBL Holding as eies av Terje Båtmann Bliksvær, som startet som sjømann i 1973 og sluttet som sivil offiser i Kystvakten, totalt med 4 år i forsvaret. Startet med bygging av Speedsjarker i glassfiber i Kina i 2009.